Ung Vänster stödjer husockupanter

Sedan den 8 november ockuperas en fastighet i Gamlestaden i Göteborg av ett antal personer. Fastigheten, som tidigare använts som bostadshus ägs av det kommunala bolaget Poseidon, och har stått tomt sedan tre år tillbaka. Nu ska huset rivas, trots att det ännu inte finns bygglov för att bygga upp nya bostäder. Idag evkuerade polisen huset och Vänsterpartiets kommunalråd Marie Lindén var på plats.

– Att låta ett väl fungerande bostadshus med vatten, el och ventilation stå oanvänt är helt absurt med den bostadsbrist som råder i Göteborg, Säger Zandra Valencia, ordförande för ung Vänster Göteborg & Bohuslän. Allmännyttan är ansvarig för att tillgodose invånarnas behov av bostäder, vilket de uppenbarligen helt har struntat i här.

Poseidon ska riva huset för att kunna bygga nya bostäder som då skulle ha en betydligt högre hyra jämfört med nuvarande lägenheter.

– vi vill inte ha fler lyxbostäder i Göteborg nu. Vi vill bygga billiga hyresrätter, sammanlagt 12 000 lägenheter i Göteborg under en fyraårsperiod. Dessutom ska hyresrätterna fördelas via en kommunal bostadskö. Det vi ser här är en reaktion på den ohållbara situation som råder på bostadsmarknaden i stan, och vi föreslår ordentliga satsningar för att lösa den situationen, fortsätter Zandra Valencia.

Idag fanns Marie Lindén, kommunalråd för Vänsterpartiet i Göteborg och Zandra Valencia på plats vid det ockuperade huset i Gamlestaden för att prata med ockupanterna. Bilder kan du hitta på www.vansterpartiet.se/goteborg

Kontakt:

Zandra Valencia

0739 52 26 93

Det här inlägget postades i Pressmeddelande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *