Vänsterpartiet: SDN Gunnared behöver mer pengar

Marie Lindén (v) enda kommunalrådet på plats när SKTF, Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund och Kommunal protesterade i Angered i kväll
Talarna på scenen efterlyste dialog med politikerna som fattade beslut om nedskärningar i SDN Gunnared. Den enda från kommunstyrelsen som svarade upp mot fackförbundens önskan om en dialog var Marie Lindén (v).

– Jag kom hit för att visa min sympati. Jag har jobbat 20 år inom fritidsverksamheten och såg på 80-talet hur nedskärningarna slog undan fötterna för verksamheten.

När arrangörerna fick reda på att ett kommunalråd var på plats bereddes hon tid på scenen. Där förklarade hon hur tre politiska ställningstaganden från socialdemokraterna och miljöpartiet har försämrat ekonomin i SDN Gunnared.

– Skattesänkningen kostade staden 220 miljoner per år. Det gav en medelinkomsttagare en 50-lapp i månaden. Vi såg då, och ser fortfarande, att behoven är stora ute i stadsdelsnämnderna. Det var därför vi lämnade budgetsamarbetet med s och mp, sade Marie Lindén.

Ovanpå detta har s och mp beslutat att ändra i resursfördelningsmodellen så att exempelvis SDN Torslanda får mer och SDN Gunnared får mindre.

– I Vänsterpartiets budget får alla SDN mer pengar 2009, fortsatte Marie.

Ett tredje ställningstagande s och mp har gjort centralt är att inte mindra ersättningen till privatskolorna för elever från SDN Gunnared lika mycket som neddragningen i den kommunala skolan.

– Det är bra att ni är här och gör er röst hörd här när SDN Gunnared har sammanträde men jag är övertygad att de gör så gott de kan med de medel de har fått av socialdemokraterna och miljöpartiet i kommunfullmäktige. Det största ansvaret ligger där, hos de styrande i kommunfullmäktige.

På nämndens sammanträde antecknade Yvonne Palm (v) ett yttrande där hon bland annat efterlyser en dialog mellan stadsdelsnämnderna och kommunstyrelsen om resursfördelningsmodellen.

– Jag välkomnar den dialogen och vi i Vänsterpartiet är beredda att införa en resursfördelningsmodell som ger mer åt alla SDN och mest till de med störst behov, avslutade Marie Lindén (v), kommunalråd.

För mer information kontakta Marie Lindén (v), kommunalråd 0706-535357
Jöran Fagerlund (v), politisk sekreterare, 031-368 00 97.

Det här inlägget postades i Pressmeddelande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *