Stoppa matchen – bojkotta Israel!

I flera veckor har israeliska bomber fallit över Gazaremsan. Många hundra civila palestinier har dödats, de skadade räknas i tusental. Det mänskliga lidande som följer i spåren av israels attacker och ockupation går inte att mäta.

Både på det ockuperade Gaza och Västbanken har Israel under många år byggt upp ett apartheidsystem, där palestinierna tvingas leva i förnedring och under omänskliga villkor. I månader innan det militära angreppet,svälte Israel ut Gaza genom att hindra leveranser av el, bränsle och livsmedel att nå området. Det är dags att omvärlden agerar!

Det krävs att vi som enskilda, och de länder som säger sig stå upp för solidaritet, sätter press på Israel att upphöra med kriget och ockupationen. En bojkott mot Israel är nödvändig, för att förmå landet att upphöra med det förtryck de utsätter palestinierna för. Det har lyckats förr. I Sydafrika rådde tidigare ett rasistiskt apartheidsystem. Påtryckningar från omvärlden, bl.a. genom en bojkott av såväl handel, som idrottsevenemang, bidrog till att nedmontera apartheidsystemet där. Nu är det dags att visa solidaritet med det palestinska folket.

Den 6-8 mars planeras en Davis Cup-match mellan Sverige och Israel i Malmö. Ung Vänster kräver att matchen stoppas, som ett led i att förmå Israel att upphöra med aggressionerna och ockupationen. Stoppa matchen, bojkotta Israel!

Det här inlägget postades i Upprop och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *