Ny ordförande i Göteborg & Bohuslän

Ökat motstånd mot den borgerliga regeringen och att vara en stark EU-kritisk röst i vårens EU-parlamentsval stod högt på dagordningen när Ung Vänster Göteborg & Bohuslän höll årskonferens i helgen. Amanda Kappelmark, nyvald distriktsordförande, framhåller också vikten av att fortsätta belysa Israels ständiga övergrepp i Palestina, och det fortsatta försvaret av fritidsgården GUTS i Angered på hemmaplan.

– Vi kommer under våren också att uppmärksamma regeringens diskriminering av unga på arbetsmarknaden. Det är nu i kristider som Reinfeldts attacker mot den svenska arbetsmarknadsmodellen börjar märkas av på allvar. Alla som nu tvingas lämna sina jobb får det ännu tuffare än om detta hade hänt före september 2006. Värst är det för unga. Vi är en grupp som dessutom drabbas av stora varsel i det tysta nu när många inte får
förlängning på sina visstidsanställningar, säger Amanda Kappelmark.

Regeringen har infört en halverad arbetsgivaravgift för alla under 26 år. Företag får sänkt avgift för alla anställda under 26, även om de inte nyanställer några ungdomar.

– Vi lanserar nu kampanjen ”Vem tjänar på ungdomsrean?”. Svaret på frågan är att t ex McDonalds tjänar på det. De har tjänat ca 50 miljoner kronor på den sänkta arbetsgivaravgiften – utan att behöva anställa en enda person! Det är helt enkelt inget annat än en present till stora företag i form av en skattesänkning, och är totalt orimlig, säger Avslutar Kappelmark.

Det här inlägget postades i Pressmeddelande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *