Israel bättre terrorister än Hamas?

Under den senaste månaden har Israel fört en hänsynslös krigsföring i Gaza, som drabbat tusentals civila palestinier. Det har skett i så pass stor skala att ingen har kunnat undgå det. Med 1330 döda och många tusen förstörda liv kan vi nu se resultatet av ett sönderbombat Gaza.

437 döda barn, 108 döda kvinnor och 5450 skadade kan läggas på Israels samvete. Det Palestinska centrat för mänskliga rättigheter uppskattar att 940 civila Palestinier har dött. Ung Vänster Göteborg & Bohuslän tycker det är intressant att den Israeliska armén är bättre på att ha ihjäl kvinnor och barn än det terrorstämplade Hamas.

Den israeliska armén har skottskadat en svensk solidaritetskämpe, Vänsterpartisten Ulrika Andersson från Göteborg. Hon hade tur i oturen – kulan träffade inga ben utan gick igenom vaden. Beskjutningen skedde vid en demonstration i Bil’in på Västbanken, där palestinierna gör civilt motstånd mot etnisk rensning.

Men detta är inget nytt. Israels ockupation av Palestina har pågått i över 40 år och får en allt vidrigare utformning. När medias fokus ligger på att kriget är slut är det viktigt att komma ihåg att Israels 67 mil långa murbygge inte har avstannat. Israel bygger sin olagliga apartheidmur delvis på palestinsk mark, och i Bil’in innebär det ytterligare isolering och förlust av jordbruksmark. Protesterna möts med våld, inklusive sporadisk beskjutning.

Genom sin tystnad legitimeras detta beteende av omvärldens ledare. Men genom massiva protester visar vi i övriga världen att det får vara nog nu. Bara i Sverige har tiotusentals människor visat sitt stöd för folket i Gaza. Vi ska fortsätta protestera genom att inte låta tennismatchen mellan Sverige och Israel i Davis Cup genomföras ostört. Vi ska också jobba för att få bort israeliska varor från butikshyllorna samt trycka på för att bryta Sveriges militära samarbete med Israel.

Leve det palestinska motståndet!

Det här inlägget postades i Uttalande och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *