Ung Vänster stödjer skolstrejken

Ung Vänster Göteborg och Bohuslän stödjer den pågående skolstrejken på Sjumilaskolan och kräver en likvärdig skola. Det har länge uttryckts ett starkt missnöje och en stark oro hos eleverna över skolsituationen i Biskopsgården. I takt med att allt fler elever har sökt sig till privatskolor har skolorna i stadsdelen tampats med allt sämre resurser samtidigt som de kvarvarande elevernas behov av hög lärartäthet inte har kunnat tillgodoses.

– Den här spiralen, där allt fler söker sig till friskolor samtidigt som de kommunala skolorna utarmas ytterligare, kan inte fortsätta. I det här läget blir det fullt förståeligt att föräldrar och elever väljer att sätta ner foten, säger Amanda Kappelmark, ordförande för Ung Vänster Göteborg och Bohuslän och själv boende i närheten av skolan.

– Det är mer uppenbart än på länge att utbredningen av friskolor i Göteborg inte leder till valfrihet och stärkta utvecklingsmöjligheter för eleverna. Konsekvensen blir att stora elevgrupper inte får rätt till likvärdig utbildning och att sorteringsskolan skärps.

Den borgerliga regeringens politik bidrar till att kommunernas ekonomi försämras samtidigt som skattesänkningar för de redan rika genomförs. Regeringen driver också på för en sorterad gymnasieskola där universitetsplatserna reserveras åt elever från teoretiska gymnasieprogram.

– Den här utvecklingen måste brytas. För att alla elever ska ges rätt till likvärdig utbildning krävs en verklig upprustning av förorternas skolor och ett stopp för nyetablering av friskolor måste införas, avslutar Amanda Kappelmark.

Det här inlägget postades i Pressmeddelande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *