Tror dom att elever i Biskopsgården inte bryr sig?

På Stadsdelsnämnden Biskopsgårdens sammanträde 31 mars röstade man igenom drastiska nedskärningar i grundskolorna i Biskopsgården. På Sjumilaskolan kommer det innebära att man minskar lärarantalet med 7,6 tjänster. Ung Vänster Göteborg & Bohuslän stödjer strejken som pågick fram till påsk, där föräldrar höll sina barn hemma från skolan föra att de ska få den likvärdiga utbildning som de har rätt till.

Nerdragningarna är ett resultat av att Biskopsgården idag betalar 76 miljoner per år till privata skolor utanför stadsdelen. Det utarmar den kommunala skolan totalt, och leder till en ond spiral som ökar segregationen och förstärker regeringens sorteringsskola. Det är tydligt att man inte förväntade sig så stora protester som har blivit, men vi är inte överraskade. Som elev förväntar man sig, och har rätt till en bra och likvärdig skola, och Ung Vänster ser det som självklart att de som går på Sjumilaskolan nu väljer att sätta ner foten och visa att de itne tänker ta mer skit. Vi kommer aldrig acceptera att pengar går in på aktiebolagsskolornas konton istället för till eleverna som behöver dem.
Föräldraföreningarna i Biskopsgårdens skolor anordnade en demonstration för att visa politikerna i stadsdelsnämnden Biskopsgården vad de tycker före mötet 31 mars, och vi kan inte annat än hålla med dem. De vill inte hämta sina barn i nordstan på nätterna om fem år, och vi vill inte vara de barnen eller de ungdomarna. Vi vill inte vara de som skulle försöka lära sig saker i överfulla klassrum och utan tillgång till extra personal i skolan. De som inte fick en likvärdig utbildning på grund av att privata företag tog våra pengar. Ung Vänster kräver fler lärare och annan personal i skolan, och en stopplag för nyetablering av privatskolor.

Det här inlägget postades i Uttalande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *