1 maj

FÖRSTA MAJ I GÖTEBORG,UDDEVALLA,MÖLNDAL

GÖTEBORG
11:00 – Manifestation för de Spanienfrivilliga
Klockan 11:00 på Masthuggstorget, Göteborg, anordnar föreningen Svenska Spanienfrivilligas vänner en manifestation till minne av de unga svenskar som reste ner som frivilliga under Spanska inbördeskriget för att bekämpa Francos fascister. Det blir musik, tal och bokförsäljning. Talar gör bland annat vår ordförande Amanda Kappelmark.

13:15 – Demonstration
Årets tema är: Fler Jobb – bättre jobb! Som bland annat knyter an till vår arbetsmarknadspolitiska kampanj ”Stoppa Ungdomsrean”. Vi samlas för demonstration på Andra Långgatan kockan 13:15 (om du inte är funktionär dvs.); och vi demonstrerar till Gustav Adolfs Torg. Talare är Lars Ohly, partiledare vänsterpartiet och Clara Lindblom, förbundsstyrelseledamot Ung Vänster. Ta med alla du känner – familj, vänner, arbetskamrater! Även om du inte bor i Göteborg så är det värt att försöka ta sig in/ner till Göteborg för att kunna vara med på årets härligaste demonstration.

16:00 – 20:00 – Motståndsfestival med Seminariedag
När demonstrationen är över kommer vi ha en fortsättning på firandet med en spännande seminariedag. Feministiskt självförsvar, killar och feminism, Stoppa Ungdomsrean, Ship to Gaza, och Marknadshyror är några av de många programpunkterna. Plats: Mitt Andra Hem, masthuggstorget. Tid: klockan ca 16-20. Mer information kommer.

MÖLNDAL

10:30 – Demonstration
Vi träffs på Alberts torg i Mölndal kl 10:30 – 11:30. Talare är Per Andersson (V), EU-kandidat från Göteborg och Åke Nises (V), kommunstyrelseledamot i Mölndal samt Elinor Friz, Ung Vänster. Det blir även sång och musik med Ole Moe.

UDDEVALLA

13:00 – Demonstration
Även i Uddevalla anordnar Vänsterpartiet första maj-demonstration under parollen ”fler jobb – bättre jobb”. Det blir 1 Maj möte i Margretegärdeparken. Musik av Neptunes. Tal av Wiwi-Anne Johansson vänsterpartistisk riksdag

Det här inlägget postades i Demonstration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *