Fler jobb -bättre jobb! Ung Vänsters 1 maj firande

Under parollen ” Fler jobb – bättre jobb!” samlades cirka 2500 personer i Vänsterpartiets & Ung Vänsters demonstrationståg i Göteborg och i Mölndal deltog 400 personer på Vänsterpartiets och Ung Vänsters manifestation.

I Göteborg riktade Clara Lindblom från Ung Vänsters förbundsstyrelse sig i sitt tal in sig på den borgerliga regeringens medvetna misstänkliggörande av ungdomar. Genom att stämpla den unga generationen som en lat ”gratisgeneration” försöker man dölja hur verkligheten för de flesta ungdomar idag ser ut. Vi unga drabbas hårt av ungdomsarbetslösheten, som är den högsta i Europa, och har sämre möjligheter än tidigare generationer att skaffa oss fast anställning med trygga villkor och fast bostad med rimlig hyra.

– Problemet ligger inte hos oss ungdomar – det ligger hos regeringen som står passiva inför ungdomsarbetslösheten. Man har sänkt skatten för de allra rikaste, försämrat a-kassan och skurit ner på Komvux när det som hade behövts är en offensiv satsning på utbildning. Finans¬minister Anders Borgs råd till arbetslösa är att inte vända på dygnet. Mitt råd till Anders Borg är att klippa sig och börja sköta sitt jobb, sa Clara Lindblom

Det här inlägget postades i Pressmeddelande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *