Ung Vänster Biskop – Torslanda mot skolnedskärning

Redan innan majoriteten i Biskopsgårdens stadsdelsnämnd i mars tog beslut om att skära ner på antalet lärartjänster var lärarna för få och situationen blir inte bättre av att man slaktar skolan ännu mer. Ändå tog majoriteten i stadsdelsnämnden i Biskopsgården beslut om att skära ner med fler än sju lärartjänster på Sjumilaskolan.

De som bestämmer säger att det inte finns några pengar och låter därmed de kommunala skolorna förfalla. Sanningen är att neddragningarna är ett resultat av att Biskopsgården idag betalar 76 miljoner per år till privata skolor utanför stadsdelen. Detta utarmar den kommunala skolan totalt och leder till en ond spiral som ökar
segregationen och förstärker regeringens sorteringsskola. Kunskap är makt och nu sätter vi och eleverna ner foten, kräver ett stopp för nyetablering av friskolor och att inga lärartjänster försvinner, snarare blir fler.

Skriv på och sprid vår namninsamling mot nedskärningarna! http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3676

Det här inlägget postades i Upprop och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *