Vi ska bygga landet!

Det är inte så konstigt att det går dåligt för Sverige när högern konsekvent väljer att sänka skatten för de som har mest. I en mätning som presenterades i Ekot den 20:e februari framgår det att Sverige är ett av de länder som har klarat sig sämst under den ekonomiska krisen. Detta går på tvärs med vad den borgerliga regeringen hela tiden starkt vill framhålla.

Dessa skattesänkningar har finansierats med lånade pengar. En politik av den här sorten gynnar överklassen samtidigt som du och jag får betala krisen genom nedskärningar på vår välfärd. Överklassen har inget intresse av en gemensam välfärd, de kan alltid köpa sig förbi vårdköer och köpa sig bostadsrätter.

Vi anser att det både är möjligt och nödvändigt att föra en annan sorts politik! Istället för att sänka skatten för lånade pengar, för de som tjänar mest, borde man göra stora investeringar i välfärden, infrastruktur och bostadsbyggande. Det skulle vara en politik som skapade jobb samtidigt som vi får en bra välfärd, ett grönare samhälle och möjlighet till ett förstahandskontrakt när man flyttar hemifrån.

Att alla inte tjänar på våran politik det gör vi ingen hemlighet av. Det viktigaste är att det är vanligt folk som gynnas av våran politik. Högern försöker föra folk bakom ljuset och lockar med några hundringar extra i plånboken. Men vi vet vem som tjänar på en skattesänkarpolitik, de som redan är rika.

Vi måste gå i första ledet mot högerns klasspolitik som gynnar överklassen, vi måste bygga ut den gemensamma välfärden. En stor gemensam välfärd är något som alla vi vanliga människor tjänar på.

Vi kan bygga landet, därför ska vi bygga landet!

Det här inlägget postades i Uttalande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *