Pampigt första maj-firande i Göteborg

Göttaste första maj-firandet på åratal! Så löd betyget från många av de hundratals kamrater som slöt upp med Ung Vänster och vänsterpartiet på arbetarrörelsens högtidsdag.
Efter att ha laddat upp dagen innan med välbesökt Kampsångsafton i Ung Vänster Majorna-Linnés regi, var det mycket som skulle till för att 1 maj-firandet inte skulle bli en succé. Traditionsenligt började manifestation till minne av de Spanienfrivilliga, våra kamrater som åkte ner och stred för demokratin och mot Francos fascister i Spanien. Årets talare från Ung Vänster var Maria Thorson. Efter manifestation var det dags för förmöte -manifestation i kampens tecken- inför demonstrationen, med inbjudna talare från allierade organisationer. Bland annat GUTS (Gunnareds tjejer i samverkan), CityMailklubben Väst/SEKO, Nätverket mot nedskärningar i Hammarkullen, Ingen människa är illegal – ain´t i a women-kampanjen, Ship to Gaza, m.fl. höll kärnfulla appeller om kamp för tjejers livsutrymme, arbetsplatskamp och internationell solidartiet som peppade igång stämningen bland alla som samlats. Sedan var det dags för avmarsh. Ung Vänster tågade under parollen ”Överklassens har festat klart – nu är det vår tur!”. Solen bröt igenom molnen och sken på de bortåt 3 000 personer som demonstrerade. Distriktsstyrelsen fick mycket uppmärksamhet för sin välgjorda och pampiga fan-koreografi och en lång rad av nymålade klubbanderoller radades upp bakom distritksbanderollen. Efter demonstrationen höll distriktsordförande Amanda Kappelmark och Hans Linde (utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet) tal som fick mycket beröm och applåder. Som avslutning på dagen drog vi till Slottskogen för lite Chillout. Grillning, brännboll, musik och kubbspel utgjorde en skön avslutning på en fantastisk dag!
Det här inlägget postades i Demonstration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *