Hamnarbetarna gjorde rätt!

Ung Vänster Göteborg & Bohuslän stödjer helhjärtat Svenska Hamnarbetarförbundets blockad av gods till och från Israel. Blockaden var en reaktion på det israeliska, mot folkrätten stridande, övergreppet på Frihets Flottiljen där svenska Ship to Gaza ingick. Totalt blockerades närmare 500 ton import- och exportgods i containrar samt stora exportpartier av trävaror till Israel.

Svenska Hamnarbetarförbundet genomförde mellan den 23:e och 29:e juni en blockad av gods till och från Israel. Detta som en reaktion på det israeliska, mot folkrätten stridande, övergreppet på Frihets Flottiljen där svenska Ship to Gaza ingick. Totalt blockerades närmare 500 ton import- och exportgods i containrar samt stora exportpartier av trävaror till Israel. Blockaden har bidragit till att åter rikta medial fokus mot den palestinska civilbefolkningens lidande under Israels blockad av Gaza. Hamnarbetarförbundet har också gjort klart att om biståndsfartyg till Gaza ska avgå från svenska hamnar i framtiden, så kommer fackföreningen att organisera arbetslag för att ideellt sköta lastningen. Ung Vänster Göteborg & Bohuslän stödjer helhjärtat hamnarbetarnas agerande och uppmanar alla att läsa de två artiklar som representanter för Svenska Hamnarbetarförbundet skrivit.

http://www.etc.se/30568/vi-kommer-inte-att-sta-ensamma/
http://www.newsmill.se/artikel/2010/06/18/internationell-hamnblockad-till-stod-for-gazas-civilbefolkning

Det här inlägget postades i Stöduttalande och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *