Ung Vänster ordnar Club Revolution i Biskopsgården

Lördagen den 24:e juli anordnar Ung Vänster Göteborg & Bohuslän Club Revolution – en socialistisk festival till stöd för Palestina. Festivalen är i Svarte Mosse i Biskopsgården. Bland artisterna som ska spela finns Pato Pooh, Pickadoll, No Hawaii och Eslabón Perdido. Festivalen är gratis.

Vi vägrar att leva i ett samhälle där fler lyxbilar i Hovås är viktigare än fungerande skolor och fritidsgårdar i Biskopsgården. Vi vägrar att leva i ett samhälle där man bekämpar de arbetslösa och sjuka istället för att skapa arbeten åt alla. Det är dags att avsluta överklassens fest – Nu är det vår tur!

Vilka spelar?

Pickadoll (pop/soul)
Malin Frimodig (singer/songwriter)
Alexi & Mel (hiphop)
No Hawaii (post hardcore)
Broshan (hiphop)
Pato Pooh (hiphop)
Eslabón Perdido (svensk/latino folkmusik)
Los Tres Gringos (latino)
Christian Muños (poesi)
Silvia Alfaro (rnb)
Rocio & Emma (ballad)
Jeanette Montoya (poesi)
CC Libertad (dans)
Akatsuki (dans)
CDC Inti (dans)
Kookie Doi (reaggaeton/dancehall)
Northeast Terror (GRK) (grime/dancehall)

I ett av festivaltälten så kommer situationen i Palestina att uppmärksammas, bland annat genom föreläsningar av Hanin Shakrah, svensk-palestinier, Hans Linde, rikdsdagsledamot för Vänsterpartiet och Eva Hammad, sjuksköterska från Göteborg.

Eva Hammad är en av Sveriges främsta och mest engagerade aktivister när det gäller palestiniernas rättigheter och situationen för dem i Libanon. Hon är pristagaren, sjuksköterskan och göteborgaren som aldrig slutat prata om palestiniernas rättigheter, eller deras rätt till ett liv i fred, frihet och rättvisa.

Hanin Shakrah är föreläsare, inspiratör och människorättsaktivist som arbetat i och med Palestina sedan hon var 18. Hon har levt i Gaza och på Västbanken i perioder. En av hennes första förebilder var Eva Hammad, och hennes engagemang för palestinierna i Libanon. Under Libanonkriget 2006 reste Hanin till landet för att göra det som Eva gjort 30 år tidigare: hjälpa till, berätta och vara ett levande vittne. Nu samarbetar de för första gången i en tvådelad workshop och föreläsning, som syftar till att ge fördjupade kunskaper, engagemang och förståelse för palestinafrågan. Med hjälp av Evas och Hanins egna berättelser, interaktiva övningar och breda kunskaper kommer du som deltagare att utsättas för många olika aspekter av palestinafrågan.

Vi tar ställning för en rättvis världsordning och därför uppmärksammar vi att situationen på de ockuperade palestinska områdena är ohållbar. Den israeliska regeringens ständiga övergrepp mot den palestinska befolkningen strider mot folkrätten och måste genast upphöra. Sverige måste på nytt bli en röst för aktiv solidaritet med det palestinska folket

Vad kostar det?

Festivalen är gratis men deltagarna uppmanas att skänka pengar till Palestina-insamlingen som bland annat bedriver ungdomskulturverksamhet i Askar Camp på Västbanken.

Hur tar man sig dit?

Ta vagnen (5:an eller 6:an) till Friskväderstorget, sen är det bara att följa skyltarna upp till Svarte Mosse.

Läs mer på vår festivalblogg

Det här inlägget postades i Aktivitet, Artikel och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *