Ung Vänster anordnar Club Sister

Lördagen den 28:e augusti anordnar Ung Vänster Göteborg & Bohuslän i samarbete med ABF en feministisk festival till stöd för papperslösa kvinnor i Bältesspännarparken mittemot Storan på Avenyn i Göteborg.

Vi vägrar leva i ett samhälle där tjejer ständigt underordnas killar. Där kvinnor tjänar 83% av vad män gör och där 67% av alla kvinnor någon gång har utsatts för våld eller sexuella trakasserier.

Slå tillbaka! – Systerskap ger styrka.

Vilka uppträder?
Billie the Vision and the Dancers
(svängig powerpop)
Peggy Sue and a Trio Named Horse
(experimentell singer/songwriter)
Jenny Wrangborg
(poet)
Alexi och Mel (Hip Hop)
Sea Lion (Indie)

Föredrag och Workshops av bland annat Ingen Människa är illegal, Popkollo, Hanin Shakrah och Ung Vänsters ordförande, Ida Gabrielsson.

Det kommer finnas en scen där artisterna uppträder, i ett av tälten kommer det bjudas på paneldebatt och intressanta föredrag och workshops. Tjejjouren ADA och United Sisters med flera kommer att visa upp sin verksamhet.

Fler akter kommer!

Vad kostar det?
Festivalen är gratis men deltagarna uppmanas att skänka pengar till Ingen Människa är Illegals kampanj för papperslösa kvinnor – Ain’t I a Woman.

Hur tar man sig dit?
Tar spårvagnen till Kungsportsplatsen eller Valand, därifrån är det gångavstånd till Bältesspännarparken som ligger mittemot Storan.

Läs mer på vår festivalblogg.

Det här inlägget postades i Artikel och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *