Kollektivtrafik för alla!

När biljettpriser höjs successivt och avgifterna för månadskort blir högre för varje år som går, bidrar det till att vi får hoppa över någon fotbollsträning eller fikat med kompisarna, för att vi helt enkelt inte har råd.

Samtidigt snackas det om hur viktigt det är att åka kollektivt för klimatets skull. Vi som inte heller har råd med bilen, åker mer än gärna kollektivt, men då måste det till tätare turer och priserna måste skänkas ordentligt!

Ung vänster stödjer vänsterpartiet krav på sänka priser för att åka kollektivt, men på sikt kräver vi nolltaxa, detta finansieras bland annat av höjda bensinskatter och införande av trängselskatt i tätbebyggda områden. Detta är något som alla som de flesta som tjänar under 40 000 skulle vinna på.
Precis som alltid handlar det om en intressekonflikt, de rika, tar bilen in till stan. Men för oss är situation inte riktigt likadan. Resultatet av höga biljettpriser är att man låser in oss i förorten och på landsbygden. Möjligheten att pendla eller ta sig någonstans på fritiden blir allt mindre.

Ung Vänster kräver:
Fler turer, fler linjer i kollektivtrafiken
Bygg ut järnvägsnätet
Nolltaxa på kollektivtrafiken

Det här inlägget postades i Artikel och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *