Nedskärningspolitiken hårt ifrågasatt av Ung Vänster Frölunda

På Frölundas senaste stadsdelsnämndsmöte samlades Ung Vänster Frölunda för att ställa sina frågor till politikerna, men resultatet blev att politikerna inte kunde ge svar på frågorna.

Stadsdelsnämnden Högsbo-Frölunda beslutade i februari i år att lägga ner Kavåsskolan, Västerhedsskolan, Slottsbergsskolan samt att ta bort årskurs 7-9 på Flatåsskolan. Beslutets syfte var att spara in pengar på lokalkostnader och flytta över samtliga elever till Frölundaskolan som enligt beräkningar av förvaltningen ska ta emot 800 elever. Det beslutades även att ta bort 12 lärartjänster vilket innebär att det blir många elever och mindre lärare. Stadsdelen har även beslutat att inte ta in vikarier då någon är sjuk.

Bobbo Malmström, ordförande i Ung Vänster Frölunda reagerade så här:

– Hade jag haft ett barn så hade inte jag velat sätta han eller hon på er skola när man inte tar in vikarier när lärarna är sjuka, risken är ju att det blir lärarlösa lektioner.
Ung Vänster Frölunda har arbetat mot nedskärningarna sedan detta förslag lades fram. Vi kommer att fortsätta arbeta mot alla typer utav nedskärningar även i framtiden då detta är en högaktuell fråga som vi möter dagligen.

Det här inlägget postades i Artikel. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nedskärningspolitiken hårt ifrågasatt av Ung Vänster Frölunda

  1. Christian skriver:

    Ni är hjältar! Kampen fortsätter, inga fler nedskärningar. Låt den överklass som är skyldiga till krisen få betala den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *