Principprogramsstudier om arbete

Principprogrammet utgör vårt förbunds ideologiska ryggrad och utgör tillsammans med våra stadgar förbundets viktigaste dokument.

Programdiskussionen kommer att vara extra viktig inför denna kongress då hela Ung Vänsters principprogram kommer att tas upp till en totalrevidering. Det innebär i praktiken att Ung Vänsters programkommitté kommer att lägga ett helt nytt förslag på hela principprogrammet.

Programkommittén är ett kongressvalt organ som till kongresser lägger förslag till ändringar i principprogrammet. Det är dock inte enbart programkommittén som kan lägga fram förslag till ändringar av principprogrammet utan det kan du som medlem också göra.

Revideringar av principprogrammet är alltså en process som involverar hela förbundet. Detta gäller för dig som medlem oavsett om du kommer att bli vald till ombud på kongressen eller inte.

Inför denna kongress har programkommittén valt att prioritera tre frågor:

  • Feminismen – i synnerhet att försöka integrera feminismen i större utsträckning i hela principprogrammet.
  • Islamofobi, övervakning och försvaret – frågor som idag är högaktuella och där vi behöver uppdatera vår analys.
  • Arbete – ett väldigt aktuellt ämne där högerns och borgarklassens allt hårdare attacker på arbetsrätten kräver att vi ständigt uppdaterar och diskuterar vår analys.

Den 11:e december kommer vi att ta upp analysen av arbete och få en genomgång av vilka förändringar som programkommittén kommer att föreslå.

Plats: Andra långgatan 20

Datum: Lördagen 11/12 kl. 12.00-18.30

Det här inlägget postades i Artikel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *