Demonstration mot utvisningen av irakier

På grund av tisdagmorgonens deportation av de irakier som satt fångade på förvaret, Kållered, samlas vi nu för en demonstration i Brunnsparken, för att visa vad vi tycker och står för!

Tid: idag 18.00
Plats: Brunnsparken

Trots skarpt riktad kritik riktad mot Sveriges agerande, fortsätter man att utvisa irakier. Läget i Irak beskrivs som extremt osäkert och en rad organisationer, däribland FN, kritiserar starkt deportationerna till Irak. Ändå fortsätter Sverige att neka irakiska flyktingar asyl i Sverige. Enligt UNHCR kan säkerheten för de återvändande flyktingarna inte garanteras och därför bör asylsökande från Irak ha internationellt skydd.

Aktion

Det här inlägget postades i Demonstration och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Demonstration mot utvisningen av irakier

 1. isabel skriver:

  Det kan ju vara bra att nämna vilka som organiserar demonstrationen. Nu verkar det ju som om det är ni. Lite oärligt om jag får säga.
  Arr var aktion mot deportation, asylrörelsen och ingen illegal

  • Hej!

   Vi var osäkra på vilka som stod som arrangörer, så vågade inte skriva ut något. Ber om ursäkt om det tolkades som att det var vi som var arrangörer. I facebookeventet stod det till exempel inget om vilka som arrangerade, utan bara två personnamn och vi ville få ut infon på hemsidan så fort som möjligt, för att kunna mobilisera så många som möjligt. Vi ber om ursäkt.

   MVH
   Sofie Adamsson, Ung Vänster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *