Fem nya instruktörer till Göteborg & Bohuslän

Alla fem tjejer från Göteborg & Bohuslän som gick instruktörsutbildningen 2011 blev godkända. Det innebär fem nya peppade instruktörer som knappt kan vänta på att få komma ut och hålla pass i feministiskt självförsvar! Vi säger grattis till Emelie, Nana, Margareta, Sofie och Annika.

Feministiskt självförsvarUng Vänster är ett feministiskt förbund. Det innebär att vi ser att det finns orättvisor mellan kvinnor och män som vi vill förändra. Vårt mål är ett jämställt samhälle, där det inte ska spela någon roll om man är kille eller tjej, för vilka livsvillkor och möjligheter man har. Vi tror inte att det är biologiskt bestämt att tjejer är på ett visst sätt och killar på ett annat och att det därför måste finnas skillnader i vad man jobbar med, hur man är som person eller vad man förväntas kunna. Könsrollerna förändras hela tiden och det är möjligt att uppnå ett helt jämställt samhälle, där det inte är vilket kön man har som avgör hur man kan leva.

Ett effektivt och viktigt sätt att stärka tjejers självkänsla och trygghet, är att träna feministiskt självförsvar. Det går ut på att tjejer tillsammans tränar på att hitta och värna sina gränser och sin kropp. I feministiskt självförsvar får man möjlighet att diskutera erfarenheter man som tjej kan ha av vardagsrädsla, kränkningar och våld och komma fram till strategier för hur man ska bli starkare, både som individ och grupp.

Vi vill att alla tjejer ska ha möjlighet att träna feministiskt självförsvar i skolan.

Det här inlägget postades i Artikel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *