ANTIRASISTISK DEMONSTRATION

TOLERANS, MÅNGFALD, SOLIDARITET
– INGA NAZISTER PÅ VÅRA GATOR!

Lördagen den 21 maj kommer olika nazistgrupper, bland annat Nationaldemokraterna, till Göteborg för att försöka demonstrera sitt hat mot muslimer genom att hota och attackera den nybyggda moskén på Hisingen.

Det är tydligt att framväxten av partier som Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna får sig en skjuts när regeringen skär ner och privatiserar. När klassklyftorna växer kan de delar av arbetarklassen som förs fram av de rasistiska strukturerna också ha intresse av att upprätthålla dem. Det kan handla om social status eller att undvika de sämsta arbetena. För att bygga en verklig solidaritet mellan löntagare med olika etnisk bakgrund krävs en stark klassmedvetenhet.

Vi samlas på Hjalmar Brantingsplatsen och tågar sedan tillsammans till Myntgatan/Herkulesgatan (nära moskén) där det blir tal, musik och fest. Ta gärna med banderoller- eller ditt eget budskap på en bit kartong eller tyg

Talare:
Henry Ascher
Ahemd Al-Mofty Sveriges Muslimska Stiftelse
Amanda Tell, Göteborg mot rasism
Göteborgs Nätverk Mot Rasism

Katarina Katz (Judar för Israelisk-Palestinsk Fred)
Osama Elagouz (Svensk-Egyptisk vänskapsförening)
Christer Lindsjö (Gruppstyrelseordförande Volvo Lastvagnar)
Edit Adell (Ung Vänster)
Fanny Edstam (Revolutionär Kommunistisk Ungdom)
Ahmed Ibrahim (Pantrarna)
Kulturgruppen för resandefolket
SKP

Tid: samling kl 11.00 lördag 21 maj
Plats: Hjalmar Brantingsplatsen
Mer info: www.21maj.org21majdemonstration@gmail.com

Det här inlägget postades i Demonstration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *