Distriktets kamrater stärkta på sommarläger

Strålande sommarväder, spännande föreläsningar och workshops, lek och alvar – det var vad flera kamrater från Ung Vänster Göteborg och Bohuslän upplevde under förra veckan. Ett antal av distriktets medlemmar reste tillsammans med kamrater från runt om i landet till Åmål och Ung Vänsters traditionsenliga sommarläger.

Sommarlägret präglades till viss del av attackerna i Olso och . Allt överskott från sommarlägret går till återuppbyggnaden av Utøya och under lägret hade man även en särskild insamling. Lägret inleddes med en tyst minut för att hedra offren och dess anhöriga – men det var inte tystnad som utmärkte kamraternas inställning utan kampvilja och engagemang.

Deltagarna stärktes med bland annat föreläsningarna kring klimatpolitik, situationen i Västsahara och ungas situation på arbetsmarknaden. Shora Esmailians föredrag om klimatflyktingar och panelen om läget för den antirasistiska kampen i norden var uppskattade inslag. Bland workshopen deltog distriktets kamrater på allt ifrån buggkurs till fotoskola.

Distriktets kamrater deltog även vid lanseringen av Ung Vänsters nya förbundskampanj mot vinstslöseriet i skolan som genomfördes under sommarlägret. I kampanjen ställer sig förbundet kritiskt till att skattepengar går till ökade vinster hos storföretag istället för bästa möjliga utbildning.

Med på lägret var även tre av distriktets instruktörer i feministiskt självförsvar som vidareutbildade under en veckas intensivkurs. Ung Vänster Göteborg och Bohuslän har under flera år prioriterat arbetet med feministiskt självförsvar, att våra instruktörer hela tiden tränar och utbildar sig och tar med sig ny kunskap tillbaka till distriktet stärker oss!

Sammanfattningsvis var det ett gäng trötta och mycket nöjda kamrater som tog sig hem på fredagseftermiddagen efter en veckas stärkande läger i Dalsland. Ni som inte var där får verkligen inte missa nästa års sommarläger!

Det här inlägget postades i Artikel och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *