Systrar på stan: Ung Vänster nattvandrar på Kulturkalaset

Tjejers livsutrymme inskränks ständigt av vår vardagsrädsla. Vi undviker att stanna ute sent på kvällarna för att vi ska slippa att gå ensamma hem från bussen när det är mörkt, vi sitter tysta i klassrummet och tar omvägar för att slippa möta killgänget i korridoren.

Denna veckan är det Göteborgs kulturkalas och många tjejer kommer säkerligen färdas på stan efter mörkrets inbrott. Ikväll, torsdag 18 augusti, nattvandrar därför ett gäng tjejer från Ung Vänster Göteborg & Bohuslän i centrum mellan kl. 20- 22.00. Samtidigt med nattvandringen kommer vi att göra en undersökning om vardagsrädsla bland tjejer på stan.

Imorgon, fredag 19 augusti, kommer det vara ett pass i feministiskt självförsvar i gårdslokalen på Ung Vänsters expedition på Andra Långgatan mellan kl. 16. 00- 17.30. Alla tjejer, oavsett om man är medlem eller inte, är välkomna på passet!

Feministiskt självförsvar handlar om att lära tjejer att sätta värde på sig själva och att ta tillbaka rätten över sina kroppar. I Sandviken har feministiskt självförsvar sedan många år funnits på schemat: som obligatorisk kurs på högstadiet och valbar kurs på gymnasiet. Vi vill att det ska bli så även i Göteborg och Bohuslän!

Om du vill veta mer om nattvandringen, undersökningen eller feministiskt självförsvar är du välkommen att kontakta oss.

Kontaktperson:
Emelie Kinberg,
ordförande Ung Vänster Göteborg & Bohuslän
Tel 0707 43 59 26

Det här inlägget postades i Artikel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *