Politikerna slaktar Angereds Skolor

Efter flera år av försämringar med lärare som går på knäna, bråk på Lövgärdesskolan och elever som går ur skolan utan godkända betyg i grundämnena planeras det återigen för enorma nedskärningar i Angered. 90 lärare och pedagoger ska avskedas och vissa skolor hotas av nedläggning. På grund av urholkningen av den kommunala skolan väljer fler och fler att gå på privatskolor inne i centrala stan.

Makthavarna står och pekar på varandra och säger att ”budgeten måste hållas” Ungdomar får nöja sig med att ha skolkuratorn på tisdag och torsdag ojämna veckor eller att fritidsledare tas bort.

Borgarna pratar om att alla ska få välja vart man skall gå i skolan, medan man sänker skatter och låter privatskolorna ta ut miljontals kronor i vinst varje år. Men vart kommer valfriheten in när du inte ens har alternativet att gå på en skola i närheten av där du bor? Istället tvingas ungdomar att välja skolor som Martinaskolan och Waldorfskolan, som båda är privatskolor inne i stan.

I Angered har man satsat på att renovera och bygga nya skolor. Nu används de höjda lokalkostnaderna som ett argument för att stänga ner skolor, men egentligen borde det vara ett argument för att fortsätta prioritera och utveckla skolan i Angered. Vad är poängen med att först bygga nytt och sedan stänga ner?

Där medierna ser stökiga ungdomar ser vi en generation som har fått växa upp med konstanta nedskärningar. Vi tycker istället att man ska satsa på saker som GUTS, som är en fritidsgård för tjejer och Mixgården en fritidsgård där ungdomar får chansen att syssla med musik. Vi tycker också att man ska anställa fler fritidsledare, kuratorer och minska antalet elever i klasserna. Politikerna tycker att budgeten måste hållas, vi tycker att elevernas utbildning måste säkras.

 

Det här inlägget postades i Artikel, Pressmeddelande, Uttalande och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *