Nedskärningar på Sahlgrenska drabbar barnpsyk

Nu väntar nedskärningar inom den redan hårt ansträngda barn- och ungdomspsykiatrin. Under 2012 ska enheten spara 9 till 10 miljoner, det kan röra sig om upp till 17-18 personer som får gå. Detta kommer slå hårt mot Göteborgs barn och ungdomar. I ett läge där vi genomgår en ekonomisk kris där allt fler barn och ungdomar drabbas av psykisk ohälsa, depressioner (inte sällan för föräldrarna förlorat jobbet) är det märkligt att politikerna vill skära ner på barn – och ungdomspsykiatrin – det borde naturligtvis vara precis tvärtom!

När allt fler barn behöver hjälp bör man istället satsa mer pengar på barn och ungdomspsykiatrin. För oss är det hela mycket enkelt: anställ fler psykologer, socionomer, läkare, skötare och sjuksköterskor.

 

Det här inlägget postades i Aktivitet, Analys, Artikel, Debatt, Pressmeddelande, Stöduttalande, Uttalande och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *