FÖRSTA MAJ

En storslaget vacker dag, ett ovanligt stort demonstrationståg. Med mödornas här för en dag skingrad gick tre och ett halvt tusen göteborgare druckna av vårvindars rus genom staden. Det var första maj och vi demonstrerade vår kollektiva styrka under paroller om att ingen människa är illegal, att ett enat folk aldrig kan trampas ned och att överklassen ska få skura sina badrum själva.

Efter en sedvanligt stämningsfull manifestation på Masthuggstorget till minne av de svenska spanienfrivilliga, och ett förmöte med appelltal från RFSL-Ungdom, Ship to Gaza, Vänsterns studentförbund och Mötesplats Simone, avgick tåget från Andra Långgatan. Väl framme på ett soligt Gustav Adolfs torg fick alla lyssna till tal av Ulla Andersson och vår distriktsordförande Erika Engberg. Jenny Wrangborg läste även poesi dagen till ära.

Därefter uppmanades man att ta sig ut till Svarte Mosse, där Pantrarna för upprustning av förorten ordnade ett förstamajfirande. Där talade Bobby Seale, grundare till Svarta Pantrarna i USA. En mäktig avslutning på en mäktig dag.

Så som solen sken över årets första maj, ska den också skina för vår kamp mot klassamhälle och könsmaktsordning. Vi är på gång nu kamrater!


Foto: Aksel Bergfeldt

Det här inlägget postades i Artikel. Bokmärk permalänken.

En kommentar till FÖRSTA MAJ

  1. linda skriver:

    Intressant läsning. Skönt att se folk som kämpar för det goda fortfarande. Än är hoppet inte ute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *