Uddevalla förenar sig mot rasismen!

Uddevalla-demo

Från gårdagens demonstration mot Jimmie Åkessons boksignering i Uddevalla:

”Den propaganda Sverigedemokraterna sprider innehåller inget annat än rena lögner. Rasisterna vill få oss att tro att problemen i Sverige är en följd av invandring. De skyller våra dåliga skolor och sjukhus på människor som flytt undan krig och förtryck Men i själva verket är problemen en följda av arbetarfientlig och kvinnofientlig högerpolitik. De beror på privatiseringar och nedskärningar.

Sverigedemokraterna använder sig av människors rädsla för att spela ut olika grupper mot varandra. Genom att påstå att vissa av oss våldtar, slöar och begår fler brott än andra, vill de få oss att kasta skit på varandra istället för att bekämpa den högerpolitik som har gjort Sverige till ett samhälle där bara en liten elit har makt, samtidigt som de flesta av oss saknar verklig makt.

Därför är vi Uddevallabor här idag. Genom en antirasistisk offensiv kan vi bekämpa rasisterna och det orättvisa samhälle de försvarar. Vi enar oss mot rasismen!”

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *