Kristallnatten i Göteborg och Uddevalla

Den 9 november är årsdagen av vad som kommit att kallas för kristallnatten. För 75 år sedan ägde den rum. Nazisterna hade bestämt sig – judar och romer skulle utrotas, arbetarrörelsen krossas, funktionsskillnad och annan sexualitet än den heterosexuella skulle avskaffas. Varje år uppmärksammar vi detta, som en dag då krafter i samhället som kämpar mot rasism och fascism kan samlas i den kampen.

I Göteborg kommer vi i år att göra detta genom en demonstration som Ung Vänster arrangerar tillsammans med ett stort antal andra organisationer. Demonstrationen samlas under parollen ”Inga fler kristallnätter – enad kamp mot rasism!”

Samling kl 14.00 på Götaplatsen, demonstrationståget avgår kl 14.30 mot Gustav Adolfs torg. När vi är framme där blir det antirasistiska tal och musik.

Här hittar man Facebook-eventet: https://www.facebook.com/events/587331624662077

Även i Uddevalla kommer kristallnatten att uppmärksammas. Där är det samling kl 17.00 vid Museiparken, därefter avgår demonstrationen uppför Kungsgatan till Högskolecentrum, där det kommer att bjudas på tal och musik. Arrangerar gör nätverket Uddevalla Mot Rasism.

Här hittar man Facebook-eventet: https://www.facebook.com/events/461364180649151

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *