Allt stöd till Hamn4an

Sedan en tid tillbaka har hamnarbetarna i Göteborgs hamn legat i strid med den starkt antifackliga APM Terminals. Det är viktigt att vi som vänster ser och uppmärksammar denna strid för detta är inte bara hamnarbetarnas kamp utan en kamp för alla arbetares rätt på jobbet. I en tid när otrygga anställningar blir allt vanligare är det viktigare än någonsin att stå upp för de fackliga fri- och rättigheterna.

Hamnarbetarförbundet organiserar 85% av arbetarna i Göteborgs hamn, men har trots det uteslutits från förhandlingar. De krav som hamnarbetarna ställer handlar om grundläggande fackliga fri- och rättigheter. Det handlar om så självklara saker som att APMT ska följa lagar och avtal gällande föräldraledighet, semester och arbetsmiljöarbete.

Som alltid när arbetare kräver sina rättigheter och går ut i strejk, så svartmålas de av Svenskt Näringsliv och borgerliga medier. De framställs som bråkiga och omöjliga att ha att göra med. I själva verket så är det APMT som beter sig som om de vore styrda av barn när de bland annat bryter mot avtal, förbjuder hamnarbetarförbundets logga på arbetsplatsen och försämrar säkerheten.

Att stötta strejken i göteborgs hamn handlar i grunden om att stödja rätten till facklig kamp. Vi stödjer de kämpande arbetarna i Göteborgs hjärta.

Antagaget av Ung Vänster Göteborg och Bohusläns distriktsårskonferens 11 februari 2017

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *