Solidaritet med Ukrainas folk – stoppa kriget!

Ryska statens invasion av Ukraina är inget annat än ett tydligt brott mot folkrätten och en attack mot demokratin.  Det är endast de som sitter på makten i Ryssland som har något att vinna på kriget men det är arbetarklassen som med sina liv får betala priset.

I Ukraina tvingas människor fly från sina hem och ställs inför en allt osäkrare vardag. Samtidigt fyller folkliga protester gator och torg i Ryssland, där demonstranter som protesterar mot kriget möts av hård repression. Den ryska statens övergrepp mot både sin egen och Ukrainas befolkning visar tydligt att de med makt ensamt agerar i imperialistiska intressen. Därför är det viktigt att vi organiserar oss mot imperialismen som ger upphov till krig som dessa.

Kriget splittrar arbetarklassen och främjar nationalistiska ideal. Därför måste vi arbeta fredsbevarande för att värna demokratiska samhällen och i förlängningen kämpa för ett klasslöst samhälle. En enad arbetarklass värnar fred. Ung Vänster Göteborg och Bohuslän fördömer Rysslands invasion, och står i solidaritet med Ukrainas folk och deras rätt till fred.

Antaget på Distriktsårskonferensen 2022

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *