Feministiskt självförsvar

Överallt i vår vardag ser vi vi exempel på hur killar och män tar mer plats och har mer makt än tjejer och kvinnor. Det kan handla om att bli avbruten av killarna i klassen när man försöker säga något eller att nästan alltid vara rädd och orolig när man går ute på kvällen. Att tjejers och kvinnors livsutrymme begränsas.

Feministiskt självförsvar går ut på att lära sig att sätta värde på sig själv. Vi jobbar framför allt med övningar som ökar självförtroendet, lär oss att använda vår röst, att sätta gränser med vårt kroppsspråk och enkla fysiska självförsvarstekniker. Feministiskt självförsvar är att med hjälp av röst och kroppsspråk kräva och ta plats och stå upp för sig själv. Det är att våga prata fast man blir avbruten, att sträcka på sig i skolkorridoren och att slippa vara rädd. Känslan av att man är värd att försvara och också veta hur man gör, innebär att man stärks i en rad andra situationer som inte är direkt hotfulla.

Feministiskt självförsvar är ett sätt att tillsammans prata om våra erfarenheter, diskutera hur vi kan stötta varandra och formulera krav för förändring. Krav som på sikt kommer att förändra samhället i grunden.

Vi vill att du ska kunna gå klädd hur du vill utan att vara orolig för att du ska bli påhoppad, att du inte ska behöva ta en längre väg hem bara för att det inte är upplyst hela den korta vägen och framförallt att du ska våga stå upp för din rätt och värdighet.

Under våra pass går vi igenom hur vi kan använda vårat kroppsspråk och vår röst för att få bättre självförtroende. Vi lär oss enkla självförsvarstekniker, för att vi vet att endast kunskapen om hur man kan göra vid en hotfull situation gör att man vågar gå hem på kvällen fast det är mörkt ute.

Boka en instruktör

Alla våra självförsvarsinstruktörer är certifierade och vana vid att hålla i feministiskt självförsvar. Vi kommer gärna ut till din skola, arbetsplats, förening eller ditt kompisgäng och tränar feministiskt självförsvar med er.

Feministiskt självförsvar är bara för oss som definierar oss som tjejer eller kvinnor.

Skicka ett mejl så kontaktar vi er. Oavsett om du vill boka ett eget pass eller bli inbjuden när vi håller öppna pass. I mejlet får ni gärna skriva uppgifter om vilken typ av grupp det är, när och vart vi ska hålla pass. Om du är intresserad av att få information om när vi har öppna pass skriver du det.

goteborg@ungvanster.se